Cei mici fac artă religioasă, nu kitsch

Duminica aceasta, 6 octombrie 2013, la Biserica „Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc” din București a fost vernisată expoziția de icoane pe sticlă și desen „Apa cea vie, foc răcoritor”, ce cuprinde lucrări ale copiilor participanți la cercul de pictură din cadrul programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Prin acest eveniment, organizatorii expoziției doresc susținerea campaniei parohiale „Faceți artă

religioasă, nu kitsch!”.

„Expoziția este închinată în primul rând celui de-al doilea hram al bisericii, Sfintei Cuvioase Parascheva. În al doilea rând expoziția marchează refacerea lăcașului de cult după incendiul din 9 ianuarie 2012”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Bogdan Teleanu, slujitor la Biserica „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc.

Evenimentul a fost deschis de recitalul Grupului coral mixt „VOX COELESTIS” al Parohiei „Iancu Vechi” – Mătăsari din Capitală.

După incendiul de anul trecut, biserica și întregul complex parohial au fost restaurate. Coordonatorul lucrărilor a primit din partea copiilor o icoană cu sfântul său ocrotitor.

În curtea bisericii funcționează și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”. Instituția are două etaje și mansardă și, pe lângă spațiile dedicate bolnavilor, mai cuprinde și birouri de asistență socială, cabinete medicale și cabinete pentru consiliere psihologică. Centrul este unul dintre cele mai moderne așezăminte de îngrijiri paliative din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente