Ce i-au urat românii Patriarhului lor de ziua onomastică

Cu prilejul zilei onomastice, Patriarhul României a fost felicitat în mod oficial marți, 17 decembrie 2019, de ierarhi și autorități de stat, oameni de cultură sau diverse personalități. În același timp, sute români i-au transmis urări și gânduri bune pe pagina de Facebook a Agenției de știri Basilica.

Pe lângă urările tradiționale de ani mulți și sănătate, unii dintre internauți și-au exprimat aprecierea față de conducătorul Bisericii Ortodoxe Române în cel mai sincer mod. Românii i-au scris versuri sau rugăciuni ori mesaje de susținere în fața criticilor apărute în spațiul public.

„La mulți ani, multă sănătate și felicitări pentru Catedrala Mântuirii Neamului!”, a scris o persoană. „Vrednic este! Poate cel mai vrednic din zbuciumata istorie a Ortodoxiei românești…”, a apreciat altcineva.

„Să fii un vas ales lui Dumnezeu, Să ai rod bun cules din orice greu, Să poți cu drag vedea, În ceruri Fața Sa, Așa-ți doresc de ziua ta”, i-a scris Patriarhului o persoană citând o creație a lui Traian Dorz.

„La mulți binecuvântați ani, Părinte Patriarh Daniel, și toți întru Domnul! Mulțumim că prin cuvintele dumneavoastră ne deschideți mintea și sufletul! Să vă țină Bunul Dumnezeu harul și darul ca să ne bucurați sufletele în continuare!”, i-a urat o altă persoană Preafericirii Sale.

„La mulți ani cu sănătate, dragul Nostru Părinte și vă mulțumim pentru toată grija ce o purtați tuturor românilor!??”, a scris altcineva.

„La Mulți Ani Binecuvântați! Din ?, urez Preafericitului Daniel, să fie binecuvântat cu lumina divină, sănătate, armonie, putere de muncă, bucurii și împliniri…”, i-a transmis un urmăritor Basilica.ro Părintelui Patriarh.

„Multă sănătate, bucurie și mântuire de la Bunul Dumnezeu! Sfântul Prooroc Daniel să îl apere cu rugăciunile sale pe Patriarhul nostru iar Maica Domnului să îl ocrotească cu cinstitul său Acoperământ! La mulți și fericiți ani Părinte PATRIARH!??❤”.

Vezi și ce i-au transmis Patriarhului Daniel de ziua onomastică Mitropolitul Clujului, Secretarul de stat pentru culte, Ministrul Educației, sau Rectorul Universității București.

Urmărește-ne pe Twitter! @AgentiaBasilica

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente