Ce cuprinde ansamblul parohial sfințit de Mitropolitul Teofan la Belcești

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a sfințit joi ansamblul parohial „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna ieșeană Belcești, format din Agheasmatar, Centrul de Zi pentru Copii și Tineret „Sfântul Ierarh Nicolae”, Centrul social-filantropic „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”, Muzeul parohiei și al satului și Casa parohială.

Construirea ansamblului a fost posibilă prin eforturile depuse de preoții Andrei Florariu și Vasile Florariu și de enoriașii lăcașului de cult, informează Doxologia.

Slujba de sfințire din 4 octombrie 2018 a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de sobor de 40 preoți și diaconi.

În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan i-a îndemnat pe credincioși să-l aibă pe Mântuitorul Hristos în centrul vieții lor:

„Noi, oamenii, avem datoria să ne îngrijim de cele ale noastre, de cele ale familiei, dar dacă nu Îl avem pe Hristos centrul familiei, în centrul vieții copiilor, în centrul vieții preocupărilor noastre, am pierdut în cele din urmă totul”.

„Omul trebuie să-L dobândească și pe Hristos în viața lui și nu poate face acest lucru dacă duce o viață de păcat sau dacă acceptă ușor ca păcatul să-l cuprindă atât pe el, cât și pe semenii lui”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Părintele Vasile Florariu, a precizat că în viitor vor construi și „un Centru de excelență, unde să susținem și să pregătim copiii și tinerii pentru a participa la diverse olimpiade”.

Părintele paroh Andrei Florariu a menționat că „scopul construirii Centrului de zi pentru Copii și Tineret «Sfântul Ierarh Nicolae» – este de a veni în întâmpinarea copiilor și tinerilor pentru a-i putea ajuta să-și formeze o carieră și un viitor frumos implicându-i în activități de formare”.

La final, părintele Andrei Florariu a fost hirotesit iconom stavrofor de Mitropolitul Teofan.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente