CDS Paris organizează un nou modul de studiu dedicat Părintelui Sofronie Saharov

Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae din Paris organizează un nou modul de studiu concentrat asupra personalității și moștenirii teologice a Părintelui Sofronie Saharov.  

Pe parcursul a 12 întâlniri vor fi tratate viața și învățătura duhovnicească a starețului, cu atenție deosebită asupra potențialei înrâuriri a acestora asupra așezării în Hristos în contextul contemporan.  Cursurile vor fi susținute de persoane care l-au cunoscut nemijlocit pe Arhimandritul Sofronie, dar și de preoți, profesori și cercetători.

Printre vorbitori se vor afla: IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, Pr. Constantin Coman, Pr. Natanail Neacșu, dl. Costion Niculescu, dl. Sebastian Moldovan.

Perioada de înscriere este 19 aprilie – 2 mai  2018, iar modul se va desfăşura între 3 mai – 28 iulie 2018. Mai multe detalii aici.

Născut în Rusia țaristă, la sfârșitul sec. 19, ajuns în Occident în urma Revoluției bolșevice, dar găsindu-și locul și liniștea abia câțiva ani mai târziu, în Sfântul Munte Athos, tânărul Serghei – numele de mirean al părintelui Sofronie – devine ucenic apropiat al Sfântului Siluan Athonitul, în obștea mănăstirii rusești a Sf. Mc. Pantelimon.

În urma trecerii la domnul a Cuviosului Siluan, Pr. Sofronie părăsește obștea Rusikonului, iar mai apoi pleacă definitiv din Sfântul Munte, stabilindu-se mai întâi la Paris, iar din 1958 în Anglia, unde întemeiază Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Tolleshunt Knights, Maldon, Essex.

Aici își va petrece ulrima parte a vieții, făcând cunoscută viața și învățătura starețului Siluan, oferind îndrumare duhovnicească celor care îl cercetau și născând întru Domnul o mulțime de căutători ai lui Dumnezeu.

Trece la Domnul în iulie 1993, lăsând în urmă o operă teologică foarte bogată, ce se bucură de o atenție crescândă, deopotrivă în mediul bisericesc și în cel academic.

Comentarii Facebook


Știri recente