Cauza orbirii spirituale este păcatul, spune Episcopul Antonie de Orhei

PS Antonie de Orhei la parohia Sfantul Vasile de la Poiana Marului din Orhei 13 mai 2018 (4)

Cu prilejul slujirii în biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a vorbit duminică, în omilia sa, despre orbirea spirituală.

„Cauza orbirii spirituale este păcatul, care ne îndepărtează de Dumnezeu şi împiedică Lumina lui Hristos să ne lumineze sufletele”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a explicat că „orbirea spirituală ne împiedică să vedem lucrarea lui Dumnezeu în lume, ne împiedică să vedem darurile Lui, ne împiedică să vedem purtarea Lui de grijă pentru creaţia Sa şi pentru fiecare om în parte”.

Ca remediu pentru această „boală sufletească”, Părintele Episcop a indicat legătura omului cu Dumnezeu prin Tainele Bisericii.

El a spus că „vindecarea de orbirea spirituală vine prin pocăinţă, prin curăţirea de păcatele noastre în Taina Spovedaniei în faţa părintelui duhovnic”.

„Să luptăm cu păcatul care aduce întuneric în sufletele noastre. Să ne îmbogăţim în virtuţi creştine, să adunăm lumină sfântă în sufletele noastre”, a îndemnat PS Antonie.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Antonie a mulţumit părintelui paroh Sergiu Aga pentru activitatea sa pastoral-misionară, subliniind aportul considerabil al Sfinţiei Sale la dinamizarea activităţii culturale a Mitropoliei Basarabiei şi la consolidarea unei parohii româneşti la Orhei.

La rândul său, părintele Sergiu a mulţumit ierarhului pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Orhei şi cu alte ocazii.

Parohia Sfântul Vasile de la Poiana Mărului a fost înfiinţată în anul 2006, prima Liturghie fiind oficiată în 10 decembrie a aceluiaşi an.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente