Catehezele pentru copiii din Negrești, la final

Parohiile Negrești 1 și Negrești 2, Protopopiatul Piatra Neamț, județul Neamț, i-au premiat la finalul anului catehetic pe copiii care au participat la întâlnirile săptămânale. În cadrul activității, copiii au vizionat proiecții retrospective, apoi au primit ca recompensă premii, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii din parohiile Negrești 1 și Negrești 2, Protopopiatul Piatra Neamț, au participat din toamna anului trecut la catehezele săptămânale. Pentru a marca finalizarea activităților, de sărbătoarea Sfintei Treimi (n.r. 24 iunie 2013) s-a organizat o festivitate de premiere pentru micii enoriași înscriși în proiectul „Hristos împărtășit copiilor”. Alături de momentele artistice oferite de copii și de vizionarea unor filme retrospective ale activităților din ultimul an catehetic, au fost oferite premii copiilor participanți la concursuri de pictură și celor mai activi participanți la orele de cateheză. Cu acest prilej, părintele Ștefan Zaharia, coordonatorul activităților catehetice din cadrul Protopopiatului Piatra Neamț, a înmânat diplomele copiilor participanți la concursul-spectacol „Bucuria de a fi creștin” și a mulțumit celor două parohii pentru implicarea în proiectele catehetice ale Patriarhiei Române și pentru răspunsurile ferme la acțiunile Arhiepiscopiei Iașilor în cadrul catehezei parohiale.

„Proiectul catehetic «Hristos împărtășit copiilor» se desfășoară de cinci ani în parohiile Negrești 1 și Negrești 2. Majoritatea părinților copiilor din Negrești au răspuns afirmativ la îndemnul nostru de a le permite copiilor să ia parte la acest proiect de cateheză”, a spus pr. Lehaci Leonte de la parohia Negrești 1. Un moment de mare bucurie pentru cele două parohii a fost reprezentat de câștigarea fazei locale la concursul „Bucuria de a fi creștin” de către trei copii din grupa de cateheză și de reprezentarea Protopopiatului Piatra Neamț la faza eparhială care a avut loc la Iași.

„În acest an catehetic, un moment deosebit l-a constituit programul de împărtășire în fiecare lună a câtorva copii din grupa de cateheză”, a amintit pr. Vasile Solomon de la parohia Negrești 2.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…