Cateheze în parohiile din Arhiepiscopia Clujului

Odată cu începutul Postului Mare în parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, vor fi organizate seri catehetice. În fiecare duminică, după slujba Vecerniei, preoții le vor vorbi credincioșilor despre cele șapte păcate capitale și despre cum pot avea o viață duhovnicească intensă, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Pentru a veni în sprijinul preoților, Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Clujului a întocmit o serie de modele ce pot fi folosite orientativ. „Am dori ca aceste cateheze să fie interactive: credincioșii să se implice pentru ca să putem afla care le sunt nelămuririle și întrebările. Postul Paștilor este un prilej foarte bun pentru acest demers, prin intensitatea sa duhovnicească aparte creând un climat care ne ajută să ne deschidem mai mult înspre credincioși”, a spus responsabilul Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Liviu Vidican Manci.

Modelele de cateheze vor fi distribuite preoților prin intermediul protopopiatelor, dar vor fi disponibile și pe site-ul arhiepiscopiei. Proiectul serilor catehetice a fost demarat în urmă cu doi ani, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Marmureșului și Sălajului și se desfășoară în toate posturile mari de peste an.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…