Cateheză, spiritualitate și cultură la Biserica „Sf. Împărați” din Bacău

La Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Bacău a avut loc, în seara zilei de vineri, 22 august 2014, o nouă seară cultural-duhovnicească.

La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.

Într-un spațiu consacrat prin pictura sa admirabilă, au continuat dialogurile lunare ale ierarhului cu preoții și credincioșii dornici să-și îmbogățească atât cultura religioasă cât și viața spirituală. Începând cu orele 19.00, băcăuanii au participat la o seară catehetică având ca subiect una dintre temele fundamentale ale teologiei ortodoxe, respectiv Taina Sfintei Împărtășanii, plecând de la textul Sfintei Evanghelii din Duminica a VIII-a după Rusalii, cel în care se menționează înmulțirea pâinilor.

„M-am aplecat cu acrivie asupra acestui text din Evanghelia Sfântului Matei, coroborat cu textele celorlalți evangheliști, în care am văzut universul euharistic care este universul Liturghiei, pentru a găsi imagini noi în interpretarea sa. Noi avem darul de a participa activ la acest univers euharistic, în care putem intra prin metanoia, printr-o schimbare, hrănindu-ne cu tainele care ne pun în legătură cu Dumnezeu”, a menționat Preasfințitul Ioachim.

Prezentarea textului sacru, apoi exegeza acestuia din perspectiva ierarhului, a fost completat cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți și a credincioșilor care, la final, și-au manifestat bucuria de a fi participat la un astfel de eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…