Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie de Adormirea Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat joi, de Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală împreună cu Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul.

În predica rostită, Patriarhul României a îndemnat să cultivăm florile credinței, ale nădejdii și ale iubirii smerite și milostive în Grădina Maicii Domnului.

Din soborul slujitor a făcut parte Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă și superiorul așezămintelor românești de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.


Praznicul Adormirii Maicii Domnului este cea mai de seamă dintre sărbătorile Preasfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfânta Scriptură nu relatează nimic despre Adormirea Maicii Domnului. În schimb, cântările şi imnele de la Vecernia şi Utrenia sărbătorii relevă tradiţia Bisericii în această privinţă. Citește mai multe în Secțiunea Calendar Ortodox.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…