Maica Domnului este cea mai mare ambasadoare a creștinilor – Episcopul vicar Ieronim Sinaitul

Episcopul vicar patriarhal a vorbit miercuri seară la Catedrala Patriarhală despre rolul pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc, numind-o „cea mai mare ambasadoare a creștinilor”.

Acest fapt reiese din promisiunea Fecioarei Maria „că nu ne va lăsa după înălțarea la cer, așa cum a fost dintru început alături de Biserica primelor veacuri”.

„Dacă Hristos recapitulează în Sine întreaga umanitate, Fecioara Maria a dat răspunsul întregii umanități pentru a accepta lucrarea de mântuire a lui Dumnezeu”.

Maica Domnului – mesageră a Bisericii

Răspunsul acesta, a menționat Episcopul vicar patriarhal, „are cea mai mare greutate din istorie întrucât este un răspuns dat pentru tot neamul omenesc”.

„Ea a plecat de la noi ca o mesageră a Bisericii, fiind cea mai mare rugătoare către Hristos”.
A fost înălțată la Cer alături de Fiul ei, deoarece Maica Domnului a participat „la taina Cuvântului lui Dumnezeu”.

Preasfinția Sa a numit-o pe Fecioara Maria o „Maică a luminii și a vieții” care după moarte s-a mutat la „Cel ce este lumină și viață”.

Tot în cadrul omiliei sale, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a vorbit și despre scopul postului Adormirii Maicii Domnului.

„Postul acesta este rânduit pentru a cinsti cu vrednicie pe aceea care a fost cea mai aleasă făptură dintre oameni” şi pentru a ne face „contemporani cu momentul trecerii ei din lumea aceasta”.

Ierarhul a subliniat în finalul predicii sale că Maica Domnului „a excelat în virtute, iar virtutea cea mai de seamă a fost smerenia”.

„Ea depășește în sfințenie pe toți sfinții pentru că a fost cea mai curată făptură care a trăit vreodată pe pământ”.

După rostirea omiliei ierarhul a participat la slujba Prohodului alături de credincioșii bucureșteni pe Colina Bucuriei.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente