Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova | Patriarhul Kirill a întâmpinat delegația BOR condusă de Patriarhul Daniel

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, a întâmpinat sâmbătă delegația Bisericii Ortodoxe Române condusă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului din Catedrala Hristos Mântuitorul , edificiu bisericesc aflat pe malul râului Moscova, aproape de Kremlin, un adevărat simbol al Ortodoxiei Ruse, al renașterii și al dragostei poporului rus față de Biserica mamă.

Apoi, în timpul mesei de prânz oferită de Patriarhia Rusiei, Patriarhul Kirill a prezentat cele mai importante aspecte legate de sinodul arhieresc care și-a desfășurat lucrările pe parcursul a 4 zile. Preafericirea Sa a vorbit despre două documente importante pregătite în decursul a mai multor ani și care au fost aprobate unanim de membrii sinodali. Documentele fac referire la viaţa monahală şi căsătorie.

Un alt subiect abordat a fost legat de situaţia Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Totodată, Patriarhul Rusiei şi-a exprimat mulţumirea faţă de faptul că posturile naţionale de televiziune au discutat temele abordate ierarhii întruniţi în sinod.


Patriarhul României se află la Moscova, în perioada 2-5 decembrie 2017, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Aeronava care a purtat delegaţia Patriarhiei Române a aterizat pe aeroportul Internațional Sheremetyevo din Capitala Rusiei în jurul orei 11:00 (ora Moscovei).

În această după amiază, Părintele Patriarh Daniel va participa la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc și se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei si celorlalți Primaţi prezenţi la evenimente.

Mai multe imagini de la eveniment aici.

Foto credit: Robert Nicolae/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente