Patriarhul României a ajuns în Rusia

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a ajuns sâmbătă dimineaţa în capitala Rusiei pentru a participa la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă. Aeronava care a purtat delegaţia Patriarhiei Române a aterizat pe aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova în jurul orei 11:00 (ora Moscovei).

Părintele Patriarh Daniel a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg, Mitropolitul Teofan de Kazan și Episcopul Irineu de Orsk și Gai.

La întâmpinarea Patriarhului României, din partea statului român, a fost prezent excelenţa sa Vasile Soare Ambasadorul României în Federaţia Rusă.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este însoţit de:

  • IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei;
  • Pr. Michael Tiţa, Consilier Patriarhal;
  • Pr. Ştefan Ababei, Consilier Patriarhal,
  • Arhid. Maxim Ţifui, Consilier eparhial
  • Pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

Alături de membrii delegaţiei se află mai mulţi reprezentanţi ai Centrului de Presă Basilica: Diac. Ionuţ Mavrichi de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române, Aurelian Nicolae Iftimiu, Directorul Agenţiei de ştiri Basilica, Diac. Nicolae Sevastre, Trinitas TV, și Nicolae Robert de la Agenția de știri Basilica.

La împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, au fost adresate invitaţii tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale.

Luni, 4 decembrie 2017, când se împlinesc 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700 când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie.

Sâmbătă după amiază Patriarhul Daniel va participa la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc și se se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei si celorlalți Primaţi prezenţi la evenimente. Toți Întâistătătorii ortodocși vor adresa un cuvânt.

Foto credit: Aurelian Nicolae Iftimiu/Agenția de știri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente