Catedrala din orașul Topoloveni și-a sărbătorit hramul

Catedrala Sfântul Mucenic Gheorghe din orașul Topoloveni și-a sărbătorit astăzi hramul. Credincioșii au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, Întâistătătorul Eparhiei Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, potrivit eparhiaargesului.ro

Cu acest prilej Chiriarhul locului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de importanța pe care trebuie să o acordăm cinstirii sfinților. De asemenea Înaltpreasfinția sa a prezentat pe scurt viața și martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, numit de Biserică Purtătorul de Biruință.

La acest eveniment deosebit au participat oficialități ale administrației locale în frunte cu domnul Gheorghe Boțârcă, primarul orașului Topoloveni.

Catedrala din Topoloveni a fost construită în perioada 2004-2008, fiind sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic la praznicul Floriilor în anul 2008. A primit atunci hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Un rol important a avut domnul Gheorghe Boțârcă, primarul orașului Topoloveni, care împreună cu membrii Consiliului Local, a reușit să aloce fondurile necesare pentru construcția acestei biserici.

În prezent frumoasa catedrală din Topoloveni impresionează prin arhitectura deosebită, dar și prin pictura din interior realizată în tehnica mozaic.

După oficierea Sfintei Liturghii, astăzi a fost săvârșită și slujba parastasului pentru cei care au contribuit la ridicarea acestui sfânt locaș de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente