Catedrala din Melbourne va fi resfinţită

Catedrala Episcopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Melbourne, Australia, va fi resfințită duminica, 1 iulie 2018.

Slujba de resfinţire are loc cu prilejul cinstirii ocrotitorilor spirituali ai catedralei, la un deceniu de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande.

Catedrala din Melbourne

Biserica a fost construită între anii 1865-1867 și a fost proprietatea Bisericii Catolice.

Începând cu anul 1972, lăcaşul de cult din Melbourne a funcţionat ca biserică pentru parohia Parohia Ortodoxă Română “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, înfiinţată în 1970.

În data de 11 Mai 1980, biserica a fost sfințită de Episcopul Antonie Plămădeală al Buzăului.

În anul 1982, lăcaşul de cult a fost cumpărat de Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Pictura interioară

Pictura interioară, precum și icoanele patronilor în mozaic au fost executate între anii 1984-1985 de pictorul Gheorghe Răducanu.

Pictura a fost sfințită în 21 Iulie 1985 de Mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei.

Biserica a fost înzestrată Patriarhia Română, în anul 1991, cu catapeteasmă sculptată în stejar, icoane noi, candele și mobilier bisericesc.

Târnosirea Sfintei Mese

În data de 31 Octombrie 1999 a avut loc târnosirea Sfintei Mese, slujba fiind oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, pe atunci Episcop Vicar patriarhal.

Sub îndrumarea Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Australiei şi Noii Zeelande, după întocmirea documentației și obținerea autorizaţiilor din partea Monumentelor Istorice – statul Victoria, în anul 2012 au început lucrările de restaurare exterioară.

Prin donațiile și cu contribuția membrilor parohiei credincioși români din orașul Melbourne, au fost realizate lucrările de înlocuire a acoperișului întregului așezământ bisericesc – biserica și casa parohială.

Pictura interioara a bisericii a fost restaurată parțial între anii 2017-2018.

Comentarii Facebook


Știri recente