Catedrala din Chicago: Mitropolitul Nicolae a oficiat un Te Deum de ziua Independenţei SUA

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat sâmbătă o slujbă de Te Deum în Catedrala din Chicago cu prilejul Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii.

Ierarhul a mulţumit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra poporului american şi a cerut ocrotirea și binecuvântarea Lui.

După slujbă, Mitropolitul Nicolae a vorbit despre personalităţile care au contribuit la realizarea actului de independență față de Imperiul Britanic în 1776, respectiv membrii Comitetului redacțional al Declarației de independență: John Adams, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, Robert Livingston, Roger Sherman.

Înaltpreasfinţia Sa a citit două paragrafe din Declarația de independență care fac trimitere clară la drepturile tuturor oamenilor împodobiți cu libertate de Creator, la apelul către Judecătorul Suprem al Lumii pentru îndreptarea nedreptăților și la Providența Divină care i-a îndrumat în scrierea Declarației.

„Aceste referiri arată dorința fondatorilor de libertate întemeiată nu pe autonomia omului, ci pe relația lui cu Dumnezeu Creatorul și Proniatorul. Această referire este cu atât mai importantă astăzi când libertatea religioasă este pusă sub semnul întrebării. Ziua independenței Americii este prilej de amintire a acestor evenimente și personalități”, a menţionat ierarhul.

Ziua Independenței este o sărbătoare federală în Statele Unite dedicată adoptării Declarației de independență, document semnat în 1776 prin care se stabilea neatârnarea față de Regatul Marii Britanii.

Data de 4 iulie a fost declarată sărbătoare naţională în 1870, la aproape un secol de la Revoluția Americană.

Sursă foto: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente