Caraş-Severin: Episcopul Lucian a resfinţit biserica din satul Gherteniş

Preasfinţitul Părinte Lucian a resfinţit duminică biserica parohiei Gherteniş din judeţul Caraş-Severin, în urma unor lucrări efectuate la interiorul lăcaşului de cult.

A fost refăcută în totalitate tencuiala interioară, pardoseala a fost placată cu granit, mobilierul a fost schimbat, iar Sfânta Masă a fost refăcută din marmură.

După slujba de resfinţire, Episcopul Caransebeşului a oficiat Sfânta Liturghie.

„În ultima perioadă s-a lucrat frumos aici la Gherteniș, de aceea astăzi, ca o prelungire a sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, pentru că și aici avem o biserică ocrotită de Maica Domnului, am venit ca împreună cu un sobor de preoți și diaconi, să resfințim biserica și să săvârșim Sfânta Liturghie”.

„Ne-am bucurat de prezența multor credincioși, unii dintre ei au primit diplome de recunoștință pentru că au fost recomandați de părintele paroh ca cei mai de seamă ctitori și binefăcători ai locașului de rugăciune”, a subliniat Episcopul Lucian în cuvântul său.

Ierarhul a primit o plachetă aniversară la 642 de ani de atestare documentară a localității Gherteniș.

Istoria orală vorbeşte despre existenţa unui prim lăcaş de cult în imediata apropiere a actualei biserici, lăcaş ce a primit în 1756 un antimis. Biserica actuală cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost edificată în anul 1824 și a fost sfinţită în 1935 de către episcopul Vasile Lăzărescu al Caransebeşului, în ziua hramului.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente