Caransebeş: Mesajul Învierii Mântuitorului transmis prin intermediul piesei de teatru „Mironosițele”

La casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș a fost pusă în scenă, duminica aceasta, piesa de teatru Mironosiţele. Actori au fost elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, coordonați de părintele profesor Pătruț Bănăduc.

Auditoriul ce a umplut sala de spectacole, duminică, 30 aprilie, a putut retrăi momentele de bucurie simțite de femeile mironoșițe atunci când au mers dis-de-dimineață la mormântul unde a fost pus trupul Domnului și au găsit pe înger ce le-a vestit Învierea, a precizat Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei Caransebeşului.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Au fost prezenți membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoți din localitate, preoţi profesori şi foarte mulţi credincioși, iubitori de teatru.

Această piesă este înscrisă într-un proiect mai amplu intitulat Tineri Actori. Noi încercăm să punem în fața publicului caransebeșean și această perspectivă a teatrului religios, iar personajele pe care tinerii noștrii le-au întruchipat sunt întâi de toate cele biblice. Convertirea tuturor la finalul piesei este de fapt și mesajul pe care Hristos vrea să-l aducă tuturor celor care cred în Evanghelia Învierii Sale, a subliniat părintele profesor Pătruț Bănăduc.

Această manifestare spirituală, culturală și artistică a încheiat șirul manifestărilor intitulate „Zilele credinței și culturii în Episcopia Caransebeşului”, ajunse anul acesta la cea de-a 11-a ediţie.

 

Comentarii Facebook


Știri recente