Caransebeş | Mesajul Învierii Domnului Iisus Hristos transmis prin cântare

Treisprezece coruri au urcat în 27 aprilie 2017 pe soleea Catedralei Episcopale Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș la Festivalul Coral de Muzică Religioasă Miron Cristea.

Cea de-a opta ediție în Catedrala mesajul bucuriei redată de Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, printr-un repertoriu de pricesne și cântări bisericești specifice perioadei pascale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Festivalul s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Vestitorii Învierii care au pășit pe soleea Catedralei au fost atât coruri ale parohiilor din cadrul Eparhiei Caransebeșului, cât și coruri din Timișoara și Orăștie, care au primit din partea ierarhului diplome și daruri, ca recunoștință pentru dăruirea acestora în propovăduirea lui Dumnezeu prin cântarea corală.

Corurile participante au fost următoarele: Corul Episcopiei Caransebeșului, Corul Anastasis al Parohiei Bozovici, Corul Parohiei Schimbarea la față Reșița, Corul Parohiei Pogorârea Sfântului Duh din Oțelu-Roșu, Corul Catedralei Istorice Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, reunit cu Corul Ioan Teodorovici al Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Corul Armonia al Parohiei Sfântul Nicolae din Bocșa Română, Corul Epifania din Timișoara, Corul Grănicerii Văii Bistrei al Parohiei Voislova, Corala Arhanghelii din Orăștie, Corul Preoților din Protopopiatul Caransebeș, Corul Catedralei Învierea Domnului din Caransebeș, Corul Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Reșița Montană și Corul Preoților din Protopopiatul Reșița.

Cred că și acest festival de muzică bisericească este o formă de mărturisire a credinței noastre strămoșești. De fapt șirul manifestărilor din Săptămâna credinței și culturii în Caraș-Severin sunt diferite forme de mărturisire a credinței dreptmăritoare. A fost o săptămână plină, o săptămână densă de evenimente spirituale, culturale și artistice, a subliniat în cuvântul său Preasfințitul Părinte Lucian.

La manifestare au luat parte elevi şi studenţi de la Seminarul Teologic Liceal Episcop Ioan Popasu și Facultatea de Teologie din Caransebeș, preoţi, profesori de religie, oameni de cultură, precum şi numeroşi credincioşi şi credincioase din localitate și împrejurimi.


Festivalul poartă numele primului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, deoarece în anul 2010, atunci când a avut loc prima ediție, se împlineau 100 de ani de la întronizarea lui Miron Cristea ca Episcop al Caransebeșului în perioada 1910-1919, aducându-se astfel un omagiu ierarhului care a sprijinit, cu o admirabilă implicare și dăruire, muzica religioasă în activitatea desfășurată la Sibiu, Caransebeș și București.

Comentarii Facebook


Știri recente