Caransebeș. A fost inaugurat un nou centru de servicii sociale în municipiu

inaugurare cresa (4)

Au fost binecuvântate recent lucrările efectuate la ultimul etaj al Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului.

Amenajat la un înalt nivel cu mobilier adecvat, băii moderne, bucătărie, birouri și cabinet medical, precum și alte spații necesare beneficiarilor, Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” va oferi pentru 25 de copii, având vârsta până în trei ani, îngrijire, hrană și educație, informează Diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Inaugurarea a debutat cu tăierea panglicii de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, domnul Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, și alți membrii ce s-au implicat în finalizarea acestui centru.

A urmat săvârșirea slujbei de binecuvântare oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, după care ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” tuturor celor care au contribuit la amenajarea centrului de educație și îngrijire, unicul de acest gen în județul Caraș-Severin.

Partenerii acestui proiect cu o valoare de 1.448.939,30 lei sunt Episcopia Caransebeșului și Consiliul Județean Caraș Severin, proiect ce s-a derulat prin Programului RO11-Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața publică și viața privată, un program finanțat de granturile SEE 2009-2014 și administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Ne bucurăm că am inaugurat un nou compartiment în cadrul complexului nostru de servicii sociale, și anume o creșă, unde vor fi găzduiți copilași proveniți din familii monoparentale sau care au părinți plecați în străinătate. Este foarte important că în municipiul Caransebeș avem cel mai mare complex de servicii sociale din județul Caraș-Severi, a spus Ierarhul.

Este benefic pentru acest județ ca toate instituțiile să-și dea mâna și împreună să săvârșim ceea ce biserica noastră numește filantropie, adică iubirea aproapelui, a mai precizat Preasfințitul Părinte Lucian.

Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” este un serviciu de interes local, organizat în sistem public care are misiunea de a oferi, pe timpul zilei, servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educație timpurie copiilor de vârstă antepreșcolară. Programul de funcționare este de luni până vineri, în intervalul orar 6:00-18:00.

În cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului funcţionează încă două centre: „Centrul de Zi pentru Copii” şi „Centrul de Igienă pentru Mamă şi Copil”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente