Capitala României văzută din spațiu de sateliții Agenției Spațiale Europene

Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o imagine cu Capitala României, captată de sateliții Copernicus Sentinel 2.

Imaginea este însoțită de un videoclip în care este prezentat, Bucureștiul, pe scurt, inclus în categoria „Earth from Space”, unde agenția a prezentat clădiri emblematice, bulevarde, dar și parcuri și lacuri din capitală.

„Orașul se întinde pe o suprafață de aproximativ 225 km pătrați, într-o zonă acoperită cândva de pădurea Vlăsiei. Orașul este caracterizat de o serie de piețe principale din care radiază străzi și bulevarde. Unul dintre bulevardele principale, Bulevardul Unirii, poate fi reperat în mijlocul orașului și duce către Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire din Europa și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagonul din Statele Unite”.

„În partea de sud a orașului se observă Parcul Natural Văcărești, unde trăiesc peste 100 de specii de păsări, din care jumătate sunt protejate. Dincolo de limitele orașului, câmpurile agricole care îl înconjoară seamănă cu un puzzle colorat”.

„Copernicus Sentinel-2 este o misiune cu doi sateliți care furnizează date pentru programul european Copernicus. Sateliții revizuiesc frecvent aceleiași zone și trimite imagini la rezoluție foarte mare care permit monitorizarea îndeaproape a modificărilor bazinelor de apă terestre”, se precizează în materialul video al ESA.

Agenția Spațială Europeană

ESA este o organizație interguvernamentală, creată în 1975 cu misiunea de a modela dezvoltarea capacităților spațiale ale Europei și de a garanta faptul că investițiile în cercetare spațială vor asigura beneficii cetățenilor din Europa și din întreaga lume.

ESA are 22 de state membre: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Slovenia și Letonia sunt membri asociați. ESA a stabilit o cooperare formală cu șase state membre ale UE. Canada participă la unele programe ale ESA în virtutea unui Acord de Cooperare.

Foto credit: ESA


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente