Cântece și poezii românești, la Cetatea de Scaun a Sucevei

La Cetatea de Scaun a Sucevei a fost organizat joi, 13 iunie 2013, concertul „Cântece și poezii românești”, dedicat Zilei Eroilor. Evenimentul a avut loc în prezența Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Grupurile și corurile de copii din mai multe parohii și școli ale județului Suceava au participat în Ziua Înălțării Domnului la concertul „Cântece și poezii românești”. Înalt Preasfințitul Pimen a fost prezent la acest eveniment și a adresat celor prezenți un cuvânt în care a vorbit despre sădirea dragostei de Dumnezeu și de țară în sufletele copiilor. „Acest recital de poezie și cântece dedicat eroilor neamului, pregătit sub povățuirea dascălilor și a părinților, este deosebit de important pentru că trezește simțăminte frumoase: dragostea de țară, cinstirea strămoșilor și dragostea de Dumnezeu. Cântecul patriotic înalță sufletele noastre. Versurile și poezia au rolul de a-l forma pe om. Acest eveniment are loc în incinta Cetății de Scaun, care a fost punct de rezistență în fața dușmanilor”, a spus Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Ierarhul de la Suceava a apreciat că mulți dintre copiii prezenți la spectacol au purtat la brâu tricolorul.

„Bucovina are o identitate culturală și artistică spirituală unică. Deși Bucovina a fost ocupată timp de un secol de austro-ungari, totuși creștinii noștri și-au păstrat obiceiurile, credința, cultura și arta. Prin portul național, jocul și cântecul popular, suntem de neegalat”, a adăugat IPS Pimen.

Monument închinat eroilor la Bogdănești

În parohia Bogdănești, Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava, a fost sfințit joi, 13 iunie 2013, un monument închinat eroilor neamului, aflat în curtea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

La finalul slujbei, pr. paroh Florentin Loghinoaia a amintit că la Bogdănești eroii neamului au fost cinstiți mereu de preoți și enoriași. După intonarea imnului României, elevii de la școala din localitate au susținut un program de cântece patriotice. Evenimentul s-a bucurat de prezența a doi veterani din Bogdănești, trecuți de 90 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente