Cântăreţii bisericeşti din Arhiepiscopia Craiovei vor fi implicaţi într-un nou proiect catehetic

Cântăreții bisericești din Arhiepiscopia Craiovei, cu pregătire muzicală și cu calități organizatorice, vor fi implicaţi într-un nou proiect catehetic intitulat „Toată suflarea să laude pe Domnul”, anunţă eparhia. Proiectul a fost lansat miercuri, 10 septembrie.

În ce constă?

După o selecţie organizată de eparhie, cântăreții aleşi pentru proiect vor avea îndatorirea de a înființa, organiza și coordona un grup parohial de strană cu enoriașii care participă la slujbe sau care sunt chemați special pentru corul parohial.

„Cântăreții bisericești vor urma cursurile de instruire, urmând ca la finalul lunii octombrie să înființeze, cu ajutorul preoților, grupuri corale cu enoriași din parohii”, se menţionează pe site-ul Mitropoliei Olteniei.

Proiectul se derulează pe parcursul a trei ani și prevede ca la finalul unui an de implementare și derulare să fie organizat un concurs eparhial pentru corurile parohiale înscrise în proiect.

Program selecţii

Prima selecţie a avut miercuri la Seminarul Teologic Ortodox din Craiova. Foto credit: Mitropolia Olteniei.

În următoarele două săptămâni, va avea loc și selecția cântăreților din celelalte protoierii, conform calendarului stabilit:

  • 15 septembrie – Protoieria Craiova Nord,
  • 16 septembrie – Protoieria Târgu-Jiu Nord,
  • 17 septembrie – Protoieria Târgu-Jiu Sud,
  • 18 septembrie – Protoieria Târgu Cărbunești,
  • 24 septembrie – Protoieria Băilești.

Sursă foto: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente