Canonul cel mare la Parohia Sfinții Împărați, protoieria Bolintin

În bisericile din cuprinsul Patriarhiei Române, potrivit rânduielii Bisericii noastre, în prima săptămână a Marelui Post se săvârșește, în primele patru zile, Slujba Canonului celui Mare unită cu Pavecernița.

În cea de-a treia zi a Postului Mare, slujba Canonului a fost săvârșită în biserica Parohiei Sfinții Împărați, de preacucernicul părinte Protoiereu Beldiman Nicușor, împreună cu preoții slujitori din comuna Ulmi, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul slujbei, Părintele Protoiereu a subliniat importanța postului, necesitatea lui, dar și folosul sufletesc al acestuia. Totodată, a ralatat încărcătura duhovnicească, teologică și biblică cuprinsă în textul Canonului, scoțând în evidență „alternanța a două planuri: sufletul păcătos care își plânge păcatele pentru că nu a urmat calea drepților, ci a urmat drumului larg al păcatului și persoanele care au dobândit starea de desăvârșire prin pocăința sinceră, prin ascultarea smerită și prin lucrarea virtuților”.

Comentarii Facebook


Știri recente