Candelă pentru lumina de Înviere

Cu ocazia Sfintelor Paști, Patriarhia Română oferă credincioșilor un model de candelă bisericească, în două dimensiuni, realizat de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinților Români” a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Compoziția candelei este realizată dintr-un amestec din parafină și ulei de palmier, care la ardere nu împrăștie fum, ci luminează lin cu o flacără gălbuie ce răspândește aromă de miere de albine. Culoarea galben închis a paharului candelei, precum și lumina pe care o răspândește sunt potrivite cu atmosfera bisericească a slujbelor și o deosebește în mod calitativ de candelele din comerț de diferite culori. Candela reprezintă și o binecuvântare pentru credincioși din partea Patriarhiei Române, întrucât are ca semn distinctiv pe laturile paharului Crucea patriarhală stilizată.

Candela are inscripționat mesajul: „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, amintind prin aceasta că o parte din costul ei va fi direcționată pentru construirea noii Catedrale patriarhale. Candela „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului” se poate găsi la toate magazinele bisericești ale Patriarhiei Române și Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și la pangarele parohiilor și mănăstirilor și are două dimensiuni: cu durată de ardere de 60 de ore, și cu durată de ardere de 16 ore. Candela a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, astfel încât nu poate fi falsificată.

Comentarii Facebook


Știri recente