Cancelarul Austriei Sebastian Kurz s-a întâlnit cu Patriarhul Ecumenic. „Comunitatea ortodoxă oferă o contribuție valoroasă societății din Austria”

În contextul vizitei sale în Austria, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit marți cu Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

În timpul întâlnirii care a avut loc la Palatul Cancelariei Federale din Viena, cele două personalități au avut ocazia să discute probleme de interes comun, precum respectarea libertăților religioase și a drepturilor omului, rolul Patriarhiei Ecumenice și poziția instituției în Turcia, poziția Bisericii Ortodoxe în Austria, precum și posibilitățile de sprijinire a misiunii Patriarhiei Ecumenice și a Mitropoliei Ortodoxe Grecești din Austria. Potrivit agenției de știri Amen.gr, cei doi au vorbit și despre preluarea președinției Uniunii Europene de către Republica Federală Austria în a doua jumătate a anului 2018.

Cancelarul Sebastian Kurz a exprimat disponibilitatea Republicii Austria de a sprijini activitatea importantă a Patriarhiei Ecumenice.

Într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter, Cancelarul Austriei și-a exprimat bucuria de a se fi întâlnit cu Patriarhul Constantinopolului: „M-am bucurat foarte mult să primesc astăzi în Viena pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului și delegația sa”.

De asemenea, Kurz a felicitat comunitatea ortodoxă pentru contribuția valoroasă pe care o aduce în societatea austriacă și pentru aniversarea a 50 de ani de la adoptarea Legii Ortodoxe.

La întâlnirea din 27 februarie de la Viena, Patriarhul Ecumenic a fost însoțit de Mitropolitul Emmanuel al Franței și Mitropolitul Arsenie al Austriei.

În seara aceleiași zile, Patriarhul Ecumenic a participat alături de Patriarhul Teodor al Alexandriei la o manifestare festivă organizată la Biserica Sfânta Treime din Viena, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la Legea Ortodoxă prin care Biserica Ortodoxă a fost recunoscută oficial în Austria.

Foto credit: Dragan Tatic/ BKA

Comentarii Facebook


Știri recente