Canada | Ierarhii Mitropoliei Americii au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Gheorghe din Saint-Hubert

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox al celor două Americi, împreună cu Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, au oficiat în data de 24 septembrie 2017 Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Gheorghe din Saint-Hubert, Quebec, Canada.

Aceasta este prima vizită a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae la Reședința Episcopală din Canada, după întronizarea Preasfințitului Părinte Ioan Casian, în data de 7 mai 2017.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele paroh Daniel Sandu, părintele Traian Petre și părintele Constatin Lupașcu. Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul psaltic al catedralei, condus de protopsaltul Valetin Botu.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae a îndemnat credincioșii să urmeze exemplul de viață smerită al Sfântului Siluan Athonitul, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Biserica este corabia lui Hristos care ne este dăruită spre mântuire. Fiecare dintre noi suntem invitați să urcăm în ea și să devenim călători spre veșnicie. Exemplu Sfântului Siluan, pe care îl cinstim și ne este apropiat nouă, este o mărturie vie a luptei sufletului pentru a urma calea credinței depășind îndoielile și dificultățile prin lucrarea harului lui Dumnezeu și puterea credinței, a precizat IPS Nicolae.

La final, părintele Traian Petre, preot slujitor la Catedrala, a mulțumit celor doi ierarhi pentru prezență și slujire. De asemenea, părintele a subliniat importanța mărturisirii credinței pe care fiecare credincios este dator  să o dea în societatea contemporană.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente