Campionii Bucuriei Sociale alături de oamenii aflați în nevoi

Marți, 12 august 2014, la biserica parohială Catane din localitatea Lunca – Corbului, Protoieria Costești, cele 10 parohii (Siliștea, Langești, Lunca – Corbului, Marghia de Jos, Marghia de Sus, Pădureți, Catane, Ciești, Falfani II, Popești Corbeni) ce alcătuiesc Cercul pastoral misionar nr. V au desfășurat o nouă etapă a proiectului social-filantropic, de întrajutorare a celor săraci și aflați în nevoi, „Campionii Bucuriei Sociale„. De ajutoarele oferite au beneficiat 10 familii aflate în grele condiții de viață, fără venituri, cu mulți copii ce prezintă risc de abandon școlar, informează eparhiaargesului.ro

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții bisericești din Eparhia Argeșului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…