Campion mondial la tenis de masă: Mereu mi-a plăcut să merg la Biserică

La 14 ani, Darius Movileanu este primul şi singurul sportiv din Europa care a câştigat campionatul mondial la cadeţi. Pe lângă faptul că este un sportiv de succes, Darius este apropiat de Biserică.

„Cânt în corul bisericii de când eram foarte mic. Mi-a plăcut mereu să vin la Biserică şi să cânt”, a declarat Darius pentru ProTv.

Tatăl lui este preot în Târgovişte, iar mama şi cei doi fraţi mai mari au absolvit şi ei Facultatea de Teologie.

Cariera sportivă se datorează tatălui său, campion de tenis de masă la amatori. El l-a inspirat pe Darius să practice sport.

„Prima dată am început să joc tenis de masă cu tatăl meu care, la vârsta de 7 ani și jumătate cât aveam eu, m-a dus la sală cu el, mi-a pus paleta în mână. Am început să joc puțin cu el, iar el mi-a spus că ar trebui să merg la un antrenor să-mi descopăr talentul”, a declarat Darius Movileanu pentru Digisport.

Anul 2020 a fost atipic pentru toată lumea, însă pentru Darius a fost de excepție. Sportivul a încheiat anul cu 7 medalii câștigate la Cupa României, dintre care 5 de aur, una de argint și una de bronz.

În 2019 a câștigat medalia de aur la Campionatul European și la Openul Poloniei, a obținut locul întâi la Top 10 Europa, dar și cea mai mare performanță din carieră, titlul mondial la cadeți.

Foto credit: Digisport

Comentarii Facebook


Știri recente