Campanie de prevenire a consumului de droguri în mediul rural

În perioada iulie-septembrie 2013, Asociația Filantropoia Ortodoxă Deva împreună cu Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara, a implementat proiectul local de prevenire a consumului de droguri în mediul rural „O vară altfel!”. Proiectul a fost finanțat de către Consiliului Județean Hunedoara, din bugetul alocat asociațiilor, fundațiilor sau organizațiilor neguvernamentale fără scop lucrativ care inițiază și organizează acțiuni, programe și proiecte pentru tineret.

Proiectul a avut ca scop, promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor din comunitățile din mediul rural. Prin implementarea acestui proiect s-a dorit dezvoltarea unor abilități de viață sănătoasă la tinerii prezenți în comunitățile din mediul rural. Astfel în perioada menționată au fost desfășurate mai multe activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun și droguri în 5 comune din județul Hunedoara: Vălișoara, Râu de Mori, Pui, Șoimuș și Beriu. Proiectul a avut ca și beneficiari direcți 92 de tineri din aceste comunități, 75 de adulți și aproximativ 500 de beneficiari indirecți, după cum ne-a transmis pr. Petru Dumitru Diniș, Asociația Filantropia Ortodoxă Deva.

Au fost desfășurate 10 întâlniri directe cu tinerii și persoanele adulte din aceste comunități, în care prin intermediul unor activități de informare, formale și non-formale aceștia au primit informații despre efectele și riscurile consumului de droguri și adoptarea unui stil de viață de sănătos. De asemenea au fost distribuite materiale informative în fiecare din cele 5 comune: 50 de afișe și 1000 de pliante.

Pe această cale dorim să mulțumim Consiliului Județean Hunedoara pentru sprijinul acordat Asociației Filantropia Ortodoxă Deva și tuturor celor care s-au implicat activ în derularea acestui proiect, în special preoților parohi, autorităților publice locale și școlilor care își desfășoară activitatea în comunitățile mai sus menționate.

Comentarii Facebook


Știri recente