Campanie de informare în rândul elevilor medieșeni

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Agenția Împotriva Traficului de persoane din Alba Iulia, Agenția Antidrog CPECA din Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu – Serviciul Rutier, desfășoară Campania „Siguranță pentru viețile tinerilor” în mai multe unități de învățământ din județul Sibiu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Colaborarea între Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Agenția Împotriva Traficului de persoane din Alba Iulia, Agenția Antidrog CPECA din Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu – Serviciul Rutier presupune organizarea unei serii de acțiuni de informare în rândul tinerilor și în special a elevilor din școli și licee. Prima acțiune de informare a avut loc în orașul Cisnădie, din județul Sibiu, apoi Campania „Siguranță pentru viețile tinerilor” a continuat prin noi acțiuni de informare a elevilor, la Liceul Național de Gaz și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Mediaș, un prilej bun ca elevii de aici să afle diverse informații privind pericolele aduse de consumul de droguri și tutun, de acceptarea falselor oferte de muncă în străinătate, precum și despre consecințele nerespectării legislației.

Din partea Arhiepiscopiei Sibiului, a fost prezent la Mediaș inspectorul social Marius Talmațchi, iar din partea Protopopiatului Mediaș, a participat preotul Nicolae Fetean Nicolae. Au mai fost prezenți în cele două școli medieșene și inspectorul de specialitate Iuliana Leah, ca reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, inspectorul principal Lucian Ghidiu, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Sibiu, și agentul de poliție Vasile Uță de la Inspectoratul de Poliție Mediaș – Serviciul Rutier. La acțiunea de informare de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă a fost prezentă și directoarea unității, Livia Bădulescu.

„Elevii au primit din partea noastră informații prețioase în ceea ce privește siguranța lor și păstrarea sănătății trupești și mintale. Prevenirea acestor pericole este cel mai important lucru subliniat de noi în această campanie”, ne-a spus inspectorul social Mariu Talmațchi de la Arhiepiscopia Sibiului.

În școli și licee timp de 10 luni

Campania „Siguranță pentru viețile tinerilor” este rodul colaborării dintre Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Agenția Împotriva Traficului de persoane din Alba Iulia, Agenția Antidrog CPECA din Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu – Serviciul Rutier. Campania se va desfășura timp de 10 luni și vizează elevii din școlile și liceele județului Sibiu. Acțiunile au fost precedate de un studiu privind nevoia de informare a tinerilor adolescenți asupra pericolelor amintite, iar Arhiepiscopia Sibiului a dorit să se implice activ în toate activitățile. Reprezentanții instituțiilor partenere vor merge și în alte instituții de învățământ, unde vor desfășura acțiuni similare celei de la Mediaș.

Comentarii Facebook


Știri recente