Campanie antidrog în Hunedoara

În perioada iulie-septembrie 2013, Asociația Filantropia Ortodoxă Deva, împreună cu Agenția Națională Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara, a implementat proiectul local de prevenire a consumului de droguri în mediul rural „O vară altfel!”. Proiectul a fost finanțat de Consiliului Județean Hunedoara, din bugetul alocat asociațiilor, fundațiilor sau organizațiilor neguvernamentale fără scop lucrativ, care inițiază și organizează acțiuni, programe și proiecte pentru tineret, informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul a avut ca scop promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor din comunitățile din mediul rural. Prin implementarea acestuia s-a dorit dezvoltarea unor abilități de viață sănătoasă la tinerii prezenți în comunitățile din mediul rural.

Astfel, în perioada menționată au fost desfășurate mai multe activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun și droguri, în cinci comune din județul Hunedoara: Vălișoara, Râu de Mori, Pui, Șoimuș și Beriu. Proiectul a avut ca beneficiari direcți 92 de tineri din aceste comunități, 75 de adulți și aproximativ 500 de beneficiari indirecți.

Au fost desfășurate 10 întâlniri directe cu tinerii și persoanele adulte din aceste comunități, în care, prin intermediul unor activități de informare, formale și non-formale, aceștia au primit informații despre efectele și riscurile consumului de droguri și adoptarea unui stil de viață de sănătos. De asemenea, au fost distribuite materiale informative în fiecare din cele cinci comune, în total 50 de afișe și 1000 de pliante.

Un rol important în desfășurarea proiectului l-a avut Consiliul Județean Hunedoara prin sprijinul acordat Asociației Filantropia Ortodoxă Deva, precum și alți participanți care s-au implicat activ în derularea activităților, în special preoții parohi, autoritățile publice locale și școlile care își desfășoară activitatea în comunitățile amintite, conform unui comunicat transmis de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și Asociația Filantropia Deva.

Comentarii Facebook


Știri recente