Campania umanitară „Împreună dăruim viață”, la final

În perioada 12 – 23 iunie 2017, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte în colaborare cu Asociația Umanitară Oameni cu Suflet, au organizat campania de donare de sânge Împreună dăruim viață!, a precizat Mădălina Jojart.

Scopul campaniei a fost acela de a crește numărul de donatori și implicit a rezervelor de sânge din Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița. Cei care au participat la campanie au avut posibilitatea de a ajuta familile cu posibilități materiale reduse prin oferirea bonurilor de masă primite în urma donării de sânge.

În cele 10 zile, au răspuns afirmativ acestei inițiative atât preoți și cântăreți bisericești din Reșița și Bocșa, cât și tineri – membrii ai celor două asociații, precum și localnici din municipiului Reșița, dar și din alte localități învecinate.

Referindu-se la impactul campaniei, la nivelul Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, Rodica Neaga, directoarea instituției medicale, a arătată că în urma campaniei, numărul donatorilor a crescut cu aproximativ 20% față de media obișnuită, cei mai mulți dintre cei care au venit să doneze fiind tineri.

La rândul său, părintele Mihai Ciucur, responsabilul de campanie, a arătat că s-a reușit, printr-o mediatizare foarte bună în mass-media și pe rețelele de socializare, mobilizarea unor potențiali donatori care au conștientizat faptul că pot contribui la salvarea unor vieți și s-au prezentat la centrul de donare.

Campania a fost finalizată în data de 26 iunie 2017 când voluntarii celor două asociații au achiziționat alimente de pe bonurile colectate. Aceste alimente au fost distribuite unor familii cu posibilități materiale reduse din localitățile Reșița și Bocșa, fiind vorba, în special, de familii cu mulți copii sau cu probleme medicale.

De asemenea, una dintre familii a fost ajutată să își achite și chiria pentru cele două camere în care locuiesc 12 persoane, iar una dintre fetele acestei familii, care are rezultate bune la învățătură, urmează să participe la tabăra Credință și artă pentru toți organizată de Episcopia Caransebeșului în perioada 30 iunie-6 iulie la Coronini.

Cele două asociații își doresc să reia acestă inițiativă și în toamna acestui an, Campania Împreună dăruim viață! fiind doar începutul unui proiect menit să ajute pe cei aflați în nevoi.

Comentarii Facebook


Știri recente