Campania de Crăciun „În brațele mamei” va finanța prima creșă a Misiunii Sociale Diaconia

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat luni Campania de Crăciun „În brațele mamei”, care strânge fonduri pentru susținerea mamelor asistate prin programul cu același nume al organizației. Anul acesta, obiectivul campaniei este crearea primei creșe sociale a Misiunii Diaconia.

Aceasta va sprijini părinții asistați care lucrează și își continuă studiile, ajutându-i să se integreze și să-și construiască o viață demnă, fără a fi obligați să supraviețuiască din ajutoare și alocații, se arată într-un comunicat al Misiunii Diaconia.

„Diaconia vine la Dumneavoastră în rol de colindător în numele copiilor pe care îi asistă în Programul «În Brațele Mamei»”, transmite Igor Belei, Director Executiv al Misiunii Diaconia.

„Izolarea și restricțiile actuale au pus și mai mare povară pe umerii femeilor care au rămas singure, doar cu copiii în brațe. Din această cauză, numărul celor care ne solicită ajutor este într-o creștere permanentă.”

El îi cheamă pe toți cei care doresc să dăruiască ceva micuților din Centrul Maternal al Misunii Diaconia să-și organizeze „propriul scenariu de fapte bune”, astfel:

  • Să-și dăruiască ziua de naștere pentru copiii din Centrul Maternal;
  • Să organizeze un dineu caritabil la care să strângă fonduri pentru centru;
  • Să comande felicitări de Crăciun speciale;
  • Să organizeze o colectă în echipă și să devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Să doneze fonduri prin edonaţii, platforma Patreonsau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

„Împreună putem realiza adevărate miracole”, a spus Igor Belei.

Campania se va derula cu mărturii de la mamele sprijinite să depăşească situaţia de criză în care s-au aflat.

  • 5.500 lei moldovenești asigură o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă–copil sau hrana pentru o lună a copiilor de la Creșa socială.
  • 250 lei moldovenești reprezintă costul unei zile de asistenţă pentru un cuplu mamă–copil sau hrana pentru o zi a copiilor de la Creșa socială.

Centrul Maternal al Misiunii Diaconia a împlinit un deceniu de funcționare, timp în care a oferit cazare și servicii complexe pentru 153 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză.

Anul acesta, 25 mame au primit asistență rezidențială. Pentru fiecare caz echipa asigură soluționarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.

Foto credit: Misiunea Diaconia

Comentarii Facebook


Știri recente