Campania Dar cu drag de Mărțișor, la final

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a găzduit, miercuri, 27 martie 2013, un spectacol de muzică, poezie și coregrafie, organizat de Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei. Evenimentul a marcat încheierea campaniei umanitare „Dar cu drag de Mărțișor”, ediția a IX-a, lansată la începutul lunii martie, în cadrul căreia, elevi voluntari din Craiova au confecționat mărțișoare din lut, care au fost expuse spre vânzare. O parte din fondurile obținute au fost folosite pentru a ajuta un copil diagnosticat cu sindrom Down și o familie nevoiașă cu cinci copii minori, care au rezultate deosebite la învățătură, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Am pus mult suflet în această campanie și ne bucurăm că am întâlnit oameni care să ne sprijine, care să își dorească să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie de noi, de solidaritatea noastră. În tot acest timp în care ne-am unit în campania de Mărțișor, în care ne-am dat silința să realizăm cât mai multe mărțișoare, cât mai frumoase și diversificate, am simțit dragostea și puterea de dăruire a acestor copii, voluntari care ne-au fost alături și cărora le mulțumim, pentru gestul lor sincer de ajutorare”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Spectacol de poezie, muzică și coregrafie

Cu acest prilej, mai mulți elevi din Craiova au interpretat cântece, au recitat poezii despre mamă și au transformat sala de festivități a Inspectoratului într-o adevărată scenă în care au prezentat spectacole de coregrafie. Din program au făcut parte Formația corală „Vox Veris”, a Colegiului Național „Frații Buzești”, elevii Ilie Raluca, Alexandru Anastasia, Nicorescu Theodora, Iliescu Iulia, Chifu Eliza, Știrbu Smaranda, Bălă Theodora, Ilie Alesia, de la Colegiul Național „Frații Buzești”, și Păceană Maria, de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, sub coordonarea prof. Iuliana Pașcalău, de la Colegiul Național „Frații Buzești” și „Caribbean Latin Show 39”, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Craiova. Printre cei prezenți la acest spectacol s-au aflat profesori și directori de la școlile din Craiova, alături de părintele profesor Gheorghe Pîrva, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, care a subliniat rolul voluntariatului și a actelor de caritate în formarea spirituală a copiilor.

„Încheierea campaniei „Dar cu drag de Mărțișor” a fost un moment de sărbătoare, în care copiii nu numai că și-au dezvoltat abilitățile creative, că au desenat, au pictat și au confecționat mărțișoare, dar au învățat să dăruiască, să muncească în folosul celor care au mai multă nevoie de ajutorul lor, de munca lor. Nu putem decât să ne bucurăm și să îi felicităm pe profesorii și directorii care s-au implicat în această campanie și pe elevii care s-au străduit să dăruiască celorlalți, din adâncul sufletului, bucuria lor”, a adăugat părintele profesor Gheorghe Pîrva. Campania de Mărțișor a venit și în ajutorul copiilor aflați în suferință, internați la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, pentru că o parte din fonduri au fost direcționate către pictarea saloanelor Secției de Chirurgie Pediatrică de la această unitate medicală. Acțiunea a fost realizată de către elevi ai Școlii nr. 29 Nicolae Romanescu din Craiova, coordonați de prof. Cătălin Ostroveanu. „Suntem fericiți că am putut contribui la această mare campanie și vom răspunde cu drag acțiunilor de ajutorare a semenilor ori de câte ori vom avea posibilitatea. Pentru aceasta, le suntem recunoscători elevilor pentru că au înțeles că o faptă bună, din partea fiecăruia, înseamnă o rază de lumină și speranță, în sufletul celor aflați într-o situație de nevoie”, a mărturisit prof. Cătălin Ostroveanu.

Diplome pentru elevii voluntari

La finalul spectacolului, Fundația „Cuvântul care Zidește” a acordat diplome de merit tuturor voluntarilor care s-au implicat în campania „Dar cu drag de Mărțișor”, copiii fiind foarte mulțumiți de rezultatele muncii lor. „Pentru mine, este o adevărată împlinire faptul că am putut face ceva frumos pentru cei din jur. Nu este prima campanie în care am dorit să ajut, sper să nu fie nici ultima, pentru că întotdeauna vor fi oameni care au nevoie de dragostea noastră, de sprijinul nostru”, a completat Mihaela Bălă, elevă la Școala nr. 39 „Nicolae Bălcescu” din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente