Calea Dumbrăvii devine prima arteră Smart a Sibiului. 100 de arbori vor fi salvaţi prin relocare

O sută de arbori din Sibiu vor fi salvaţi de la defrişare în urma demersurilor unei asociaţii din oraş.

Iniţial, conform proiectului „Calea Dumbrăvii – prima arteră smart a Sibiului”, exista riscul ca arborii plantaţi în această zonă să fie defrişaţi, pentru a face loc benzii dedicate transportului în comun şi pistelor pentru biciclete.

După o solicitare oficială transmisă administrației locale și după mai multe întâlniri și discuții cu specialiștii din cadrul primăriei, Asociaţia pentru înfrumuseţarea oraşului Sibiu a primit asigurări că o parte dintre arborii din zonă vor rămâne în actualul aliniament, iar peste o sută dintre aceştia vor fi replantaţi în alte zone ale oraşului.

„Ştiam că în Europa Occidentală defrişarea nu mai este de mult timp o soluţie şi că se practică mutarea arborilor, atunci când proiecte noi fac imposibilă păstrarea lor în amplasamentul iniţial. (…) Există utilaje inclusiv în România care dislocă aceşti arbori, cu tot cu rădăcină şi îi replantează într-o altă zonă”, a declarat preşedintele AIOS, Tudor Şt. Popa.

„Noi am considerat că o astfel de soluţie, adoptată în cazul Căii Dumbrăvii, va arăta că Sibiul va avea într-adevăr o stradă SMART şi o administraţie preocupată să găsească cele mai moderne şi mai eficiente soluţii pentru comunitate”.

Calea Dumbrăvii, prima arteră smart a Sibiului

Calea Dumbrăvii este prima stradă din Sibiu care va urma un nou concept, acela al mobilității urbane smart.

„Lățimea generoasă a străzii ne permite să o amenajăm astfel încât sibienii să fie încurajați să utilizeze bicicleta, transportul public sau deplasarea pietonală, în locul mașinii personale. În același concept, va urma crearea unor culoare de mobilitate pe Calea Șurii Mici, precum și culoarele de mobilitate de pe bulevardul Mihai Viteazu și strada Rahovei”, declara Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în decembrie anul trecut.

Lucrările vor fi executate de SC Terra Building SRL Sibiu. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu.

Foto credit: Sibiulindependent

Comentarii Facebook


Știri recente