Cabinete medicale, inaugurate la Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacului, a inaugurat luni, 7 octombrie 2013, două cabinete din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, potrivit epr.ro.

Cele două cabinete, de medicină de familie și de stomatologie, se află în incinta Complexului „Episcop Melchisedec”. Maica Mina din cadrul Centrului eparhial Roman va coordona activitatea cabinetului de medicină de familie, iar protos. Andrei Ioniță, eclesiarhul Catedralei arhiepiscopale din Roman, va osteni în cadrul cabinetului de stomatologie. Cu prilejul acestui eveniment, PS Ioachim Băcăuanul a explicat faptul că odată cu restaurarea ansamblurilor lăsate moștenire de episcopul Melchisedec Ștefănescu, au fost lansate mai multe proiecte sociale pentru copii și familii nevoiașe.

„Cele două cabinete medicale, unul de medicină de familie, celălalt stomatologic, ambele sub protecția Sfântului Taumaturg Luca, respectă normele cerute de exigențele medicale și europene. Îi felicităm pe cei care fac parte din corpul medical al fundației noastre”, a spus Preasfințitul Ioachim Băcăuanul. Cabinetul de medicină de familie are în dotare un electrosomatograf și un aparat de producție belgiană care scanează la nivel interstițial. În dotarea cabinetului a intrat și un aparat pentru ozonoterapie, care folosește un amestec de oxigen și ozon. Cu această terapie suntt tratați pacienți cu diverse forme de paralizie, bolnavi de hernie de disc și alte afecțiuni.

După cum a precizat Bogdan Gherasimescu, directorul Fundației „Episcop Melchisedec”, cabinetul de medicină de familie a fost înființat din 26 septembrie 2013, la inițiativa și cu sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, din dorința de a veni în sprijinul celor care au o situație financiară precară. De asemenea, cabinetul stomatologic a fost deschis anul trecut și este destinat exclusiv celor cu posibilități financiare modeste.

Comentarii Facebook


Știri recente