Burse pentru 25 de elevi merituoși din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Centrul cultural-filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău a inițiat un program pentru sprijinirea financiară a liceenilor merituoși din județ. Marți, 2 aprilie, la Seminarul Ortodox „Chesarie Episcopul”, o comisie a selectat dintre candidații pentru programul de burse 25 de tineri cu rezultate foarte bune la învățătură care vor primi timp de un an o bursă lunară de 300 de lei, informează „Ziarul Lumina”.

Părintele profesor Cristian Marius Dima, vicepreședintele Centrului cultural-filantropic „Cuvioasa Parascheva”, a declarat: „În acest scop, am lansat un apel județean însoțit de un afiș pe care l-am distribuit în toate liceele din județul Buzău. Am afișat toate informațiile pe paginile web ale instituțiilor implicate și am făcut și vizite la liceele buzoiene. Întrucât termenul-limită de depunere a dosarelor de candidatură s-a prelungit până la data de 30 martie, pentru a se da posibilitatea optimei întocmiri a acestora, au fost depuse în total 80 de dosare, de la 9 licee buzoiene: Colegiul Național «Mihai Eminescu» din Buzău, Liceul Teoretic Pogoanele, Colegiul Național «Bogdan Petriceicu-Hasdeu» din Buzău, Liceul Pedagogic «Spiru Haret» din Buzău, Seminarul Teologic Ortodox «Chesarie Episcopul» din Buzău, Liceul Tehnologic „Sfântul Mucenic Sava” din Berca, Colegiul Economic din Buzău, Liceul Teoretic «Nicolae Iorga» din Nehoiu și Liceul de Artă «Margareta Sterian» din Buzău”.

Marți, 2 aprilie, la Seminarul „Chesarie Episcopul” din Buzău s-a reunit o comisie de profesori de la mai multe licee de Buzău condusă de pr. prof. dr. Gheorghe Sava-Popa, președintele Centrului cultural-filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău, care a evaluat fiecare dosar depus pentru atribuirea bursei de studiu. Au fost analizate în echipe și în plenul ședinței comisiei dosarele candidaților, documentele solicitate și profilurile școlare și sociale ale liceenilor, performanțele la olimpiade și concursuri desfășurate la nivel județean, național și internațional, eseurile alcătuite de candidați cu viziunea lor despre viitorul personal academic și profesional, recomandările profesorilor, dar și starea financiară a familiilor din care provin. „Comisia a apreciat rezultatele excepționale la învățătură și la competiții școlare obținute de liceenii buzoieni, multiplele lor preocupări complementare în domenii variate de activitate. Am rămas impresionați de perseverența unor elevi proveniți din familii cu o situație financiară modestă, uneori chiar dramatică, și deopotrivă de modul în care înțeleg să se raporteze la școală, la societatea de astăzi și de mâine și, nu în ultimul rând, la Dumnezeu. Datorită acestei pleiade de elevi care fac cinste școlii buzoiene, s-a hotărât acordarea de 25 de burse de studiu lunar, a câte 300 de lei fiecare, pe parcursul unui an, începând retroactiv, cu luna martie 2013”, ne-a spus pr. prof. Cristian Marius Dima. La acest eveniment a participat și Înalt Preasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care i-a binecuvântat și felicitat pe organizatorii acestui proiect de sprijinire a tinerilor studioși, singular în peisajul educațional buzoian, și a reamintit rolul Bisericii Ortodoxe Române în sprijinirea și susținerea duhovnicească și financiară a tinerilor serioși și studioși care vor deveni viitorii intelectuali ai României și își vor aminti de susținerea pe care au primit-o atunci când au avut nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente