Bursa Mitropolitul Bartolomeu va merge la 34 de tineri elevi și studenți

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a anunțat miercuri printr-un comunicat de presă beneficiarii programului de burse susținut de organizație.

La programul de burse s-au înscris 46 de elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi. Pentru a stabili ierarhia cu beneficiarii burselor s-au constituit mai multe comisii. Proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Dosarele studenților și ale elevilor de liceu au fost evaluate după o grilă de punctaj de o comisie stabilită în cadrul Fundației. În urma evaluărilor au fost stabiliți 34 de beneficiari, 18 liceeni și 16 studenți, masteranzi și doctoranzi.

Cei 18 liceeni bursieri învață în colegii şi licee din Brăneşti, Corabia, Câmpulung-Muscel, Caracal, Cluj-Napoca, Iași, Slatina, Slobozia, Suceava și Vaslui.

Listele complete cu cei înscriși pentru concursul de burse, precum și rezultatele fiecărui candidat sunt publicate pe site-ul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

Cuantumul burselor pentru elevi este de 300 de lei lunar și se acordă pe o perioadă de 8 luni. Studenții primesc timp de 9 luni câte 400 de lei lunar. Bursele pentru masteranzi și doctoranzi sunt în valoare de 500 de lei lunar și se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu data de 15 noiembrie 2022.

Fondul alocat pentru bursele din acest an școlar și universitar este de 103.200 lei, iar până în prezent, în cei 14 ani de activitate, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 465 de burse mai multor tineri din întreaga țară, în valoare totală de 1.242.300 lei.

Sursă foto: Fundația Mitropolitul Bartolomeu

Comentarii Facebook


Știri recente