Buna Vestire – Sărbătoarea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului

Hram-Mitropolie

Anul acesta, în data de 25 martie, se împlinesc 11 ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Tot cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri,  IPS Părinte Andrei împlinește 6 ani de arhierie în scaunul mitropolitan de  la Cluj.

Celebrarea acestor evenimente se va face prin rugăciune. Sfânta Liturghie va fi oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, informează Radio Renaşterea. Astfel, vor coliturghisi:

  • IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului,
  • PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor,
  • PS Petroniu, Episcopul Sălajului,
  • PS Ilarion Făgărășanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului,
  • PS Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Sărbătoarea hramului Mitropoliei va începe în ajunul Bunei Vestiri prin oficierea Slujbei Vecerniei Mari, urmată de Priveghere. A doua zi, Sfânta Liturghie va debuta la ora 10:00.

La Sfânta Liturghie sunt invitați să participe și reprezentanți ai autorităților locale și județene din toată aria de jurisdicție a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și, bineînțeles, credincioșii noștri care au ocazia să fie părtași la această sărbătoare din viața Bisericii noastre. Sărbătoarea se va încheia cu „Marșul pentru viață”, care va debuta la ora 16:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, a spus Părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Eparhiei.

Pentru credincioșii clujeni, sărbătoarea Bunei Vestiri are o însemnătate deosebită. În această zi au fost întronizaţi cei doi mitropoliţi ai Clujului: vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu în 2006 şi Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, actualul Chiriarh al Mitropoliei, în anul 2011.

 

Comentarii Facebook


Știri recente