Bulgarii construiesc o biserică ortodoxă lângă cascadele Krushuna

Parcul natural Maarata supranumit „paradisul verde de lângă Lovech” pentru vegetația bogată va avea o biserică ortodoxă proprie închinată Schimbării la Față a Domnului.

Mitropolitul Gavriil de Lovech a pus piatra de temelie pentru noua biserică duminica trecută în apropierea cascadelor de la Krushuna, care se află la o distanță de circa 200 de km de România.

Mitropolitul de Lovech a sfințit piatra de temelie a noii biserici închinate Schimbării la Față a Domnului lângă cascadele Krushuna. Foto credit: bg-patriarshia.bg

Krushuna este denumirea dată cascadei care se revarsă în trepte în cadrul Parcului Natural Krushuna (sau Maarata), care se întinde pe o suprafață de șase hectare.

Cascada Krushuna este considerată cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria, unică cu peisajul său pitoresc de o vegetație luxuriantă. Aceasta este formată din numeroase terase rotunde și mici bazine naturale cu apă minerală.

În apropiere se găsesc ruinele unei mănăstiri isihaste care datează din perioada celui de-al doilea Imperiu Bulgar (secolele 13-14).

Proiectul bisericii Schimbarea la Față din Parcul natural Maarata este susținut de primarul orașului Krushuna, Valery Stoikov, primarul orașului Letnitsa, Krasimir Djonev, precum și de alți donatori.

În România va fi construită o biserică pe platoul munților Bucegi în cinstea eroilor români, care va avea hramurile Înălțarea Sfintei Cruci, Înălțarea Domnului și Schimbarea la Față a Domnului.

Considerată o chemare la elevație duhovnicească, biserica de pe platoul Bucegi va avea o suprafaţă de 250 m2 şi va servi ca loc de adăpost în caz de furtună pentru pelerinii şi turiştii care se află pe munte.

Foto credit: Wikicommons / Vislupus / CC BY-SA 4.0

Comentarii Facebook


Știri recente