Patriarhul României a sfinţit piatra de temelie a viitoarei biserici de pe platoul Bucegi

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit sâmbătă piatra de temelie a viitoarei biserici de pe platoul Bucegi, care va fi închinată Eroilor Neamului.

Evenimentul a avut loc la 90 de ani de la sfinţirea crucii de pe Caraiman, care a fost construită la iniţiativa Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand I al României.

„Crucea a cerut o biserică şi astăzi am sfinţit locul”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh în cuvântul său.

Pe lângă Înălţarea Sfintei Cruci şi Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor), viitorul lăcaş de cult a primit şi un al treilea hram închinat Schimbării la Faţă a Domnului.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea hramurilor primite, dar şi despre importanţa jertfei eroilor neamului.

Totodată, Părintele Patriarh Daniel a spus că viitorul locaș de cult are rolul de a ne chema la elevație duhovnicească (mai multe informaţii aici).

Din soborul slujitor au făcut parte: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, preoţi şi diaconi.

De asemenea, la eveniment a fost prezent Arhim David Petrovici, exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Biserica va avea o suprafaţă de 250 m2 şi va deservi şi ca loc de adăpost în caz de furtună pentru pelerinii şi turiştii care se află pe munte.

Sfinţirea a fost precedată de o slujbă de pomenire a eroilor români din Primul război mondial care a fost oficiată la crucea de pe Caraiman.

Foto credit: Raluca Ene/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente