Bucurii duhovnicești pentru credincioșii Parohiei Ticvaniu Mare din Prot. Reșița

În Parohia Ticvaniu Mare din Protopopiatul Reșița a fost săvârșită, sâmbătă, 27 aprilie 2013, Taina Sfântului Maslu de obște, informează site-ul episcopiacaransebesului.ro.

După ce vineri, 26 aprilie, cei mici au fost în centrul atenției în Parohia Ticvaniu Mare, ziua de sâmbătă, 27 aprilie, a fost dedicată Tainei Sfântului Maslu, încheindu-se pentru acest post serile duhovnicești.

Astfel la ceasurile serii credincioșii îndemnați de glasul clopotelor au pornit spre biserică pentru a se ruga împreună cu preoții cercului misionar, pentru sănătate sufletească și trupească. Pe lângă preoții din cercul misionar Valea Carașului, grupa Ticvaniu Mare – Goruia, pr. Sergiu Dalea de la Ticvaniu Mare, pr. Constantin – Florin Milin, Ticvaniu Mic, pr. Păuniță Secula, Cârnecea, pr. Ovidiu – Lazăr Cărăbaș, Secășeni – Calina, pr. Traian Ghiurfălea, Giurgoiva, pr. Petru Bona, Goruia, pr. Marius Peica, Gârliște, am avut bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe conducătorul cercului misiona Valea Carașului, pr. Vichentie Molin de la parohia Grădinari, care a răspuns invitației preotului paroh.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către pr. Traian Ghiurfălean, care a vorbit despre nevoia de a urgenta analizarea vieții noastre cotidiene și despre nevoia sufletului nostru de a se curății prin Taina Spovedaniei.

În încheiere preotul paroh a mulțumit preoților împreună slujitori pentru prezența sfințiilor lor în mijlocul ticvănenților, dar și credincioșilor prezenți la biserică, renunțând la grijile cotidiene, făcându-și timp și pentru suflet.

În ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, în Duminica Floriilor, biserica a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru ultima dată înainte de slăvitul praznic al Învierii. Astfel, cu mic cu mare, credincioșii au pornit spre biserică cu flori în mână. După ce ramurile de salcie au fost sfințite, conform tradiției, credincioșii în frunte cu preotul paroh au înconjurat biserica, cu flori și ramuri de salcie în mâini, făcând o mică procesiune în amintirea Intrării Domnului în Ierusalim, cântând troparul acestei sărbători și în sunetul bătăilor de toacă.

La intrarea în biserica cei prezenți au sărutat icoana praznicului, au ascultat cuvântul de învățătură și apoi au primit anafura.

Comentarii Facebook


Știri recente