Bucurii de Florii în cartierul reșițean Govândari

În biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul reșițean Govândari, la praznicul Floriilor a avut loc o manifestare culturală a copiilor implicați în proiectul național „Hristos împărtășit copiilor”. Aceștia au prezentat un mini-concert de cântece închinate Patimilor Domnului, dar și Maicii Sale.

După cum informează site-ul episcopiacaransebesului.ro, a doua parte a manifestării, a constat în premierea elevilor ce au câștigat Olimpiada de Religie, în etapa pe școală și cea națională. În biserică au fost prezenți elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 din Reșița, însoțiți de prof. Diana Ortensia Rațiu și Ilie Bădescu, cei ce i-au pregătit pentru olimpiadă. O mențiune deosebită se cuvine elevei Dimcea Karina, din clasa a șaptea – nota 9,40 -, care a primit un premiu special la faza națională a olimpiadei, concurs desfășurat la Cluj în martie 2013.

„Pentru că activitatea cu copiii reprezintă o latură importantă a vieții noastre religioase și pentru că avem copii buni, încercăm să facem o sărbătoare din orice manifestare religioasă, culturală și didactică desfășurată de ei. Într-o biserică arhiplină, copiii pregătiți de pr. Romulus Șandru au cântat cu deosebită smerenie și cu multă bucurie, înălțând slavă lui Dumnezeu, iar cei prezenți i-au apreciat cu aplauze. Cinste tuturor elevilor implicați în viața bisericii străbune! Cinste profesorilor lor!”, a mărturisit pr. protopop Petru Berbentia.

Diplomele au fost împărțite de pr. Petru Berbentia, parohul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul reșițean Govândari, care a dăruit olimpicilor câte o mapă personalizată a parohiei, cărți de poezie, iconițe, materiale promoționale ale bisericii, precum și vederi, pliante și felicitări de Sfintele Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente