Bucurie și emoție la festivitatea de deschidere a noului an universitar

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a participat luni, 3 octombrie 2016, la deschiderea noului an universitar ce a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, informează Radio Trinitas.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul universitar Sfânta Ecaterina. La final, ierarhul a oficiat o slujbă de Te-Deum în prezența studenților, părinților și a profesorilor.

În continuare, cei prezenți au luat parte la inaugurarea Amfiteatrului I. G. Coman, renovat de curând.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a urat succes studenților în noul an universitar. De asemenea, ierarhul a evidențiat implicarea Arhiepiscopiei Bucureștilor în renovarea Amfiteatrului Ioan. G. Coman.

Începutul anului universtar este îmbogățit și de acest eveniment al sfințirii și inaugurării Amfiteatrului Ioan. Ge. Coman. Sala este dotată cu un sistem audio de mare calitate, instalația fiind făcută de specialiștii de la postul de radio al Bisericii, a spus Preasfinția Sa.

La rândul său, părintele Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București,  a evidențiat importanța lucrărilor efectuate în această vară. De asemenea, părintele decan a îndemnat studenții și cadrele didactice să se implice în aprofundarea învățăturilor Bisericii.

Facultatea s-a reînnoit material, noi să ne reînoim spiritual. Profesorii să se angajeze cu mai multă pasiune în cercetare, edificarea și formularea unei teologii mărturisitoare care să răspundă exigențelor misionare ale Bisericii, dar și exigențelor academice ale Universității din București, a specificat părintele Buchiu.

La final, studenții anului întâi s-au întâlnit cu părinții profesori.

Comentarii Facebook


Știri recente