Bucurie pentru deținuții din Penitenciarul Dendermonde, Belgia

Deținuții români ortodocși din Penitenciarul Dendermonde, Belgia (foto) au primit sâmbătă, 5 mai 2012, vizita credincioșilor parohiei Sfânta Parascheva din Bruxelles, după cum ne informează părintele Bogdan Popescu, preot slujitor la Biserica Sfânta Parascheva.

Deținuții s-au rugat împreună cu oaspeții, au primit daruri și au asistat la un concert susținut de corul bisericii. La întâlnire au participat, de asemenea, deținuți ortodocși din Bulgaria, Serbia și Albania. Românii din acest penitenciar, în prezent 35, au fost spovediți în timpul Postului Mare de Părintele Bogdan Popescu, preot slujitor la Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles.

Biserica Parohiei Sfânta Parascheva din Bruxelles fost realizată în stil neogotic în anul 1866 după planurile arhitectului J.B. Helleputte pentru Congregația Surorilor Inimii lui Iisus. Desacralizat, locașul de cult a fost achiziționat de Fundatia Valențe Umane in luna mai 2009 și târnosit de Preasfințitul Parinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, potrivit sfantaparascheva.be.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu data de 8 septembrie 2010, Părintele Bogdan Ioan Popescu organizează activitatea pastoral-misionară, liturgica și educațională de la Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles.

Comentarii Facebook


Știri recente