Bucurie pentru copiii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj

Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj au primit şi în acest an cu smerenie şi bucurie Sfintele Sărbători de Paşti. Micuţii au primit în această săptămână Sfânta Împărtăşanie, aşa cum îi şade bine unui bun creştin, fiind împărtăşiţi de părintele Vasile Seicean, coordonatorul centrului.

Tot în aceste zile, copiii beneficiari ai Centrului de Zi „Sfânta Irina” din Blaj au pregătit obiecte specifice Sărbătorilor Pascale, au învăţat cum se prepară ouăle roşii şi ce semnifică acestea în tradiţia populară românească şi au participat la activităţi cu tematica Sărbătorii Învierii Domnului. Micuţii au fost răsplătiţi pentru buna purtare din timpul anului cu daruri, cozonac, dulciuri şi tradiţionalele ouă roşii, anunţă Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

 „Este o tradiţie ca în fiecare an, în Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paşti, copiii din centrul nostru să primească Sfânta Împărtăşanie. Pe lângă serviciile educaţionale şi de îngrijire, purtăm o grijă deosebită şi faţă de partea spirituală şi duhovnicească a micuţilor noştri. Încă de la deschiderea centrului, în 2012, am căutat ca în toate Posturile de peste an  şi în special în Postul Sfintelor Paşti să ne apropiem cât mai mult de copiii noştri şi de familiile acestora. Cu acest prilej le dorim tuturor multă sănătate, iar lumina Învierii să le încălzească sufletele, să le deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare” a spus coordonatorul Centrului „Sfânta Irina” din Blaj, părintele Vasile Seicean.

***

Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012 fiind primul de acest fel din Patriarhia Română. În prezent aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile centrului. Aşezământul social funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Centrul zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste foarte fragede. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic. Serviciile din cadrul centrului  sunt asigurate de un asistent social,un psiholog, un logoped, un educator puericultor, doi educatori specializaţi şi un bucătar .

Comentarii Facebook


Știri recente