Bucurie în prima zi de Paști pentru tinerii din Centrul „Gulliver”

În prima zi de Paști, tinerii din Centrul de Plasament „Gulliver” din cartierul ieșean Galata au fost vizitați de preotul Gheorghe și preoteasa Georgeta Manole. Invitații au servit masa împreună cu beneficiarii centrului și au asistat la un program artistic.

Beneficiarii Centrului de Plasament cu sindromul HIV „Gulliver” din Iași au luat masa în prima zi de Paști (n.r. astăzi, 5 mai 2013) cu părintele Gheorghe Manole, de la parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Galata, și cu doamna preoteasă Georgeta. Agapa frățească din ziua în care Biserica noastră sărbătorește Învierea Domnului a fost oferită prin dragostea enoriașilor de pe Dealul Galata. Mai întâi a fost oficiată o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile primite asupra celor care locuiesc în acest așezământ de ocrotire social și asupra angajaților. Părintele Gheorghe Manole i-a apreciat cu acest prilej pe tinerii din centru pentru că au participat la slujba Învierii și au oferit alături de strana bisericii răspunsurile liturgice.

Daniela Caltea, șeful Centrului „Gulliver” din Iași, a și-a manifestat recunoștința pentru gestul pe care credincioșii din parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Iași l-au făcut pentru copii și tinerii bolnavi de la „Gulliver”. „În numele copiilor și al angajaților vă mulțumim pentru că și anul acesta sunteți alături de noi. Sărbătoarea pascală este una a familiei. Iată că astăzi, părintele Gheorghe Manole, alături de doamna preoteasă Georgeta, sunt acei părinți care v-au adoptat pentru câteva ceasuri pentru a servi masa împreună cu voi, tinerii acestui centru. Mulțumim enoriașilor din parohie pentru că au făcut posibilă organizarea acestei mese festive din prima zi de Paști”, a spus Daniela Caltea. Îm timpul mesei s-au cântat mai multe medodii folk de către tinerii din centru și s-a vizionat un reportaj video de la masa festivă din anul 2012. Tinerii și-au manifestat recunoștința pentru că în prima zi de Paști au avut bucuria de a petrece câteva clipe alături de părintele lor spiritual, care îi spovedește și îi împărtășește cel puțin în posturile de peste an. „Ne-am simțit cu toții bine alături de părintele și de doamna preoteasă. Ne dorim astfel de momente cât mai des, întrucât multora dintre noi ne lipsește dragostea părinților. A fost o atmosferă foarte frumoasă astăzi în centru”, a mărturisit unul din tinerii Centrului „Gulliver”, potrivit doxologia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente