Bucurie duhovnicească pentru o parohie mehedințeană

La sfârșitul acestei săptămâni, credincioșii din parohia mehedințeană Cracu Muntelui se vor împărtăși de alese bucurii duhovnicești. În mijlocul lor se va afla sâmbătă, 23 august, ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care va săvârși Sfânta Liturghie în biserica satului.

Cu prilejul vizitei pastorale, Părintele Episcop va instala ca paroh în biserica cu hramul „Sfântul Pantelimon” pe preotul Ionuț Ploscaru. Acesta va ocupa postul rămas vacant în urma pensionării părintelui Grigore Popescu, tatăl renumitului profesor de la Universitatea de Teologie din Craiova, Pr. Sergiu Popescu.

„După Sfânta Liturghie, cel care a păstorit până acum credincioșii frumoasei parohii montane mehedințene, își va lua rămas bun de la fiii duhovnicești pe care îi va încredința purtării de grijă a noului preot paroh”, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Tot sâmbătă va avea loc un alt eveniment important pentru familia părintelui Ionuț Ploscaru, creștinarea fiului lor. Ceremonia baptismală va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Nicodim, având alături un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente