Bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Rusca

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului se va afla în mijlocul credincioșilor din Parohia Rusca, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. În cadrul Sfintei Liturghii va fi hirotonit și instalat ca preot paroh, diaconul Bogdan Boicu de la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

Localitatea Rusca este atestată documentar în anul 1430 iar biserica parohială cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost construită între anii 1842-1845 în stil baroc provincial. Pictura inițială a fost realizată de Nicolae Popovici din Caransebeș, înlocuită cu pictura lui Ioan Băleanu din 1946, iar în 1996 a fost pictată din nou de Ioan Cosma din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…