Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Pradaiș

În Duminica a VI-a după Paște, 9 iunie 2013, PS Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a aflat în Huruiești, comuna natală a marelui istoric Vasile Pârvan.

Preasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a picturii biserici din satul Pradaiș, locaș de cult cu hramul „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, zidit pe locul bisericii mistuite de incendiul din Vinerea Mare 2010 (2 aprilie). De asemenea, ierarhul a pus piatra de temelie a unei noi biserici în aceeași localitate, cu hramul „Înălțarea Domnului”.

Sărbătoarea spirituală a acestei zile a început cu slujba de sfințire, urmată de Sf. Liturghie, după care s-a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie a noii biserici din vatra satului Pradaiș. Ierarhul a ținut și un impresionant cuvânt de învățătură în care a vorbit credincioșilor despre semnificația picturii din sfântul locaș, explicând de asemenea, pe înțelesul tuturor și importanța bisericii în viața creștinilor.

„Necesitatea construirii unei noi biserici în aceeași localitate, deși abia s-a sfințit cea ale cărei lucrări s-au încheiat anul acesta, decurge din faptul că accesul către locașul de cult consacrat este foarte anevoios mai ales în timpul iernii și pe timp nefavorabil, iar credincioșii în vârstă și cei bolnavi sunt privați de posibilitatea participării la Sf. Liturghie”, a explicat pr. Ioan Negoiță, protopop de Sascut.

„Pentru activitatea rodnică desfășurată în parohie, PC Pr. Păunoiu Constantin a primit, pentru activitatea desfășurată, distincția de iconom stavrofor, iar cei care au contribuit în mod deosebit la lucrările efectuate au primit distincții de vrednicie”, a precizat pr. Constantin Gherasim, inspector de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente